Mijn ‘roots’, familie en gang door het leven                         

Ik ben geboren op 14 oktober 1956 te Rotterdam-Delfshaven. Als nakomertje in een gezin van 6 kinderen. Mijn vader had een bouwmaterialenhandel. Ik ben dus als predikant aan een ander soort bouwen begonnen. Ook ben ik een  ander soort loods uit een geslacht van haven-en zeeloodsen.

 Leendert Jan 3

 

 

Ikzelf in een grijs verleden...

 

 

 

Volgens stamboomonderzoek -er zijn 2 boeken over geschreven- komt het geslacht Lingen de laatste 400 jaar uit Zuid-Holland (Alblasserwaard, Krimpenerwaard, Voorne-Putten). De Lingen's waren van eenvoudige komaf: landbouwers en loodsen. De laatste beroepsgroep vooral in Brielle. De stad Lingen in Duitsland heeft ook met onze naam te maken. Je vindt de naam Lingen dan ook meer bij onze buren. Natuurlijk heb je veel meer voorouders dan alleen via de vaderlijke lijn. Via MyHeritage stamboomonderzoek op internet kwam ik veel meer aan de weet over mijn ‘verborgen verleden’. DNA onderzoek van mijzelf gaf zelfs een verrassend resultaat. Ik blijk voor meer dan de helft Skandinavisch te zijn en de andere twee kwarten Italiaans en Brits-Iers.

DNA
Verdere levensloop:

*Rotterdam 1956-1973 - Rehoboth kleuterschool, lagere Eben Haëzerschool, Marnix Atheneum
*Krimpen aan den IJssel  1973-1976 - Marnix Atheneum
*Schalkhaar
1977-1978 - 13e painfbat 'garde fuseliers Prinses Irene Brigade'
*Ede, Kampen 1978-1986 - Sociale Academie de Vijverberg, Theologische Hogeschool Kampen met 1 jaar klassieke talen 
*Willemstad, Noord Brabant 1986-1991 - Predikant Gereformeerde kerk
*Burgh-Haamstede 1991-2001 - Predikant Gereformeerde
Pelgrimskerk
*Middelharnis/Sommelsdijk, 2001-heden - Predikant Emmauskerk en sinds 2017 docent module Bijbels Hebreeuws op de CSG Prins Maurits in Middelharnis.

Kerkelijke functies: voorzitter Youth for Christwerk, Landelijke stuurgroep Charismatisch Pastoraat, Provinciale Commissies Kerk en Israël, Provinciale Werkgroep Kerk en Recreatie Zeeland, Provinciale Particuliere Synode Zeeland, Deputaten artikel 56.2 (kerkelijke examens en preekconsenten), Visitator, Classisvoorzitter classis Zierikzee en Brielle, mentor PKN, consulent van zo'n beetje alle gereformeerde kerken op Goeree-Overflakkee. 
Vanaf 1994 Reisleider van jaarlijkse reizen rond de Bijbel 

 

Leendert Jan Lingen 2 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens mijn studie in Kampen trouwde ik in 1985 met Emmy van Veen. Samen hebben we twee zonen van 27 en 25 jaar. Beide wonen in Utrecht met echtgenote en vriendin. Emmy was sinds 1996 tot maart 2018 part-time geestelijk verzorger in verpleeghuis Allevo locatie Cornelia te Zierikzee. Zij was ook als predikante beroepen door de Gereformeerde Thomaskerk te Zierikzee. Per 1 maart 2018 werkt zij als geestelijk verzorger bij Aafje locatie Smeetsland en Endeldijk in Rotterdam-IJsselmonde. Daar is zij ook verbonden aan de Groene Tuinkerk.

gezinsfoto 2016

Ons gezin met ‘aanhang’  in Ouddorp - oktober 2016

   

Volg mij op